Сергій Лівенцов:«НОВА ПОЛІТИКА» завжди відкрита до діалогу Ми не були готові до асоціації в 2013 році і так само не готові до неї сьогодні. Володимир Семиноженко: Потрібно жити своїм розумом, будувати країну виходячи із власних інтересів
ГоловнаГлавная
Регiональнi організацiї

Пошук

Теги

Новини

Версія для друку 1 квітня 2010

Херсонщина відновлює вівчарство

Херсонщина відновлює вівчарство

Технопарк «Текстиль» - один з трьох технопарків, які працюють сьогодні в Україні, підготував проект щодо відродження вівчарства на Херсонщині. Про це повідомив голова Херсонської регіональної організації громадянського руху «Нова Україна» Георгій Сарібеков.


«Ми розробили проект по відродженню вівчарства в рамках технопарку «Текстиль». До 1990 року на Херсонщині було 2 млн. 200 овець, приблизно таким є кількість населення регіону зараз. Зараз ця кількість складає близько 250 тисяч голів.

Вовна овець, які вирощувались колись в Херсонській області, хіба що трохи поступається вовні австралійських мериносів, яка вважається найкращою в світі.

Щодо продуктів харчування, які можна виробляти з овечого молока, зокрема, сир, то вже є домовленість із Одеською областю, де це виробництво налагоджене, щодо збору м’ясної та молочної сировини.

Згідно цього проекту відбуватиметься повний цикл переробки продукції, яку можна отримати з вівці, починаючи з вовни й закінчуючи молоком. Найближчим часом цей проект буде направлений на узгодження в міністерства.

Єдине, чого б ми хотіли – зменшити кількість бюрократичних процедур по затвердженню проекту, бо це займає жахливу кількість часу. За нинішніх умов це може зайняти рік, але це неприпустимо в наш час», - зазначив Георгій Сарібеков.

Джерело: Прес-служба Громадянського блоку "Нова Україна"

Коментарi(5):

Попов Дмитрий Викторович

2010-04-02 11:04:44
відродженню вівчарства в рамках технопарку «Текстиль».
Рад за Вас уважаемые коллеги!Надеюсь, что государство будет вашим помощником, а не "тормозом" процесса.В Украине уже практически нет промышленных объемов полноценной тонкоруной шерсти.Единицы хозяйств ведут селекционную работу. Но вырастить шерсть - это пол дела. Её потом необходимо проодать.Поддержка государства была б эффективной если бы шла сразу по двум направлениям - развитие овцеводства и стимулирование спроса на шерсть по всей производственной цепочке. А именно: гос. заказ на форменную одежду для МО, МВД и других ведомств-пошив изделий на швейных фабриках-производство тканей-первичная обработка шерсти-овцеводческие хозяйства. Так делают в Китае и по этому их овцеводство пережило кризис и стабильно развивается.
Sonnetos

2010-04-06 12:09:28
Re: відродженню вівчарства в рамках технопарку «Текстиль».
Согласен с Дмитрием. Болезнь экономик типа украинской - "убитый" внутренний рынок. Но, политики говорят и о интеграционных процессах. Следует иметь в виду, что никому из существующих экономических союзов не будет выгодно, чтобы в Украине действовали законы облегчающие жизнь национального производителя конечного продукта. Из этого следует, что те, кто будет вливать в страну инвестиции затребует (и вполне законно) равенства игроков на рынке.

Понятно, что украинский игрок, которому связанное международными договорами государство не даст фору, не выдержит конкуренции.
Микола Терещенко

2010-04-06 12:12:20
відродженню вівчарства в рамках технопарку «Текстиль».
Дійсно. Або потрібно кредити інші брати, такі, щоб не заважали вільно хазяйнувати в країні і відгороджувати власного виробника(хоча б на деякий час) від конкуренції сильних іноземних компаній. Або не брати тих кредитів взагалі.
Влад Пистрый

2010-04-06 18:29:20
Re: відродженню вівчарства в рамках технопарку «Текстиль».
Без кредитов никак. кредиты берутся чтобы с старыми кредитами рассчитываться.

Надо ниши искать новые! Науку развивать, как говорит Семиноженко. В информационный век живём.
Ранежеб Анні

2011-03-28 18:19:43
вівчарство
Сучасні реалії України
Ціни з кожним місяцем ростуть, це не новина, особливо на продукти харчування...Але є речі, які збагнути важко. Мова піде про продукцію вівчарства. Баранина в Києві продається по 179 грн/кг (завезена з Нової Зеландії), але оскільки це екологічно чистий продукт, то попит серед багатіїв є. Сир-бринзу з овечого молока взагалі купити важко, його можна знайти хіба-що на базарах, адже на магазин потрібно молочну лінію мати, а реалізують бринзу переважно дрібні фермери, які не мають своїх молочних заводів. Закон має дозволяти продаж молока дрібних фермерів (надання дозволу бачимо в таких етапах : представник санстанції бере сир на експертизу, робить аналіз і видає дозвіл, якщо є якісь сумніви втручається представник державного контролю). Багато ресторанів були б не проти, якщо б була вільна реалізація сиру і баранини для їх потреб (приготування страв наприклад спагеті з соусом і сиром-бринзою). Парадокс нашої ментальності українці краще завозитимуть продукцію із-за кордону, ніж самі вироблятимуть. Цікава ситуація на полицях супермаркетів є польська баранина, а українське виробництво заблоковане. Невже не можна сприяти фермерам, які займаються вівчарством? Механізм доставки від виробника до споживача простий: зранку приїжджає у фермерське господарство машина, її завантажують, а далі по крамницях, розрахунок з господарством в кінці тижня чи місяця на договірній основі.
Столичні гіпермаркети наявність баранини в Інтернет-магазинах:
“Фуршет”- не має
“Фоззі”- не має
“Велика кишеня”-немає інформації
“Ашан”-немає інформації
“Еко маркет”- іноді є у продажу (ціна 50-70 грн/кг)
Владі слід задуматися

Додати повідомлення

Вам необхідно зареєструватися або авторизуватися для того щоб створювати нові повідомлення.

Повернутися до архіву

Архів

Опитування

Мир на сході настане завдяки:

Результати опитувань

Пряма мова

Карта нової україни

Вiдео

Останні обговорення

Форум